Vi er glade for å kunngjøre på Arbeidsstasjonen skal etableres som et trygt arbeids- og aktivitetstilbud for folk som av ulike årsaker har falt utenfor skole og arbeidsliv. Stasjonen vil være en arena som bygger bro mellom mennesker, enten det er den lokale bonden, idrettsforeningen, NAV eller bedriftslederen som trenger arbeidskraft. Arbeidsstasjonen er stiftet som et ideelt selskap hvor all overskudd går tilbake til driften, og hvor alle eiendeler ved en eventuell oppløsning skal eiendeler gis videre til Kirkens Bymisjon.
Arbeidsstasjonen skal fungere som en åpen og felles plass for naboer, lokale bedrifter, foreninger og andre som har behov for å bruke fellesverksted, møtelokaler eller noen de andre tjenestene vi skal tilrettelegge for. Ved Arbeidsstasjonen planlegger vi å produsere Hylla Lars og gi nytt liv til brukte brakkemoduler i samarbeid med Microgym AS som også etableres ved Stasjonen på Lie. Dette gleder vi oss veldig til.
Fellesverksted med Sykkelverksted
Siden Anders Bernhoft, bedre kjent som Hertugen på Duke Sport, la ned butikken sin på Jessheim Storsenter har han vært en stor ressurs og en pådriver for å skape et sykkelverksted på Lie. På sykkelverkstedet som blir en del av fellesverkstedet blir det også mulighet for å fikse hageredskaper som gressklippere og snøfresere. Det blir et fint tilskudd som vil bidra til mye positiv aktivitet.
Fra Ide til avtale med Cirkle-K
Ideen om Arbeidsstasjonen kom fra initiativtakere i miljøet rundt Mogreina Bofellesskap, med inspirasjon fra lignende initiativer som Medarbeiderne og Fontenehuset. Mogreina Bofellesskap, som siden oppstarten i 2015 har vært et botilbud for folk med rus- og/eller psykiske helseutfordringer, har hatt fokus på å tilby meningsfulle arbeidsprosjekter. Prosjektene ved Mogreina Bofellesskap har vokst frem ved at beboerne selv har kommet med ideer. Disse initiativene har ført til byggverk som drivhus, gapahuk og produksjon av Lars-hylla, hvor deltakerne har opplevd mestring og stolthet over det de har vært med på å bygge.
Da vi la merke til at lokalene på Cirkle-K ikke hadde hatt aktivitet på en stund, så tok vi kontakt med Cirkle K. De likte ideen om et fellesverksted og at Arbeidsstasjonen kunne bidra til at det igjen ble aktivitet på Lie-stasjonen som i en årekke har vært et knutepunkt i næromerådet. Vi er glade for den tillitten og støtten Cirkle-K har bidratt med til dette prosjektet, og vi gleder oss til å skape liv der igjen.
Kompetanse på treverksted
Patrick Grung, Høgskolelektor i møbeldesign ved Kunsthøgskolen i Oslo, har vært veileder og mentor ved mange av prosjektene. I etableringen av Arbeidsstasjonen vil Patrick bidra til planlegging og utforming av fellesverkstedet. Med sin kompetanse vil han være med å skape og funksjonelt treverksted som har det riktige utstyret for å produsere kvalitetsprodukter med mening.
Bryte Den sosiale arven
Som en av deltakerne, Glenn, påpeker: "Hvorfor kaste fullt brukbare ting som er av mye bedre kvalitet enn den plasten de lager i dag?" Gjennom fellesverkstedet på Lie vil vi ikke bare gi nytt liv til gjenstander, men også bidra til å bryte den sosiale arven for deltakerne, og bidra med det vi kan for å løse folkehelseutfordingene i lokalmijøet. Vi vil hjelpe og støtte folk ut i jobb ved å tilrettelegge for et støttende og trygt arbeidsmiljø på Lie.
Vi ser frem til å utvikle Arbeidsstasjonen til en viktig ressurs for lokalsamfunnet i Ullensaker, og vi oppfordrer alle til å bli med på denne spennende reisen mot å skape noe meningsfullt og fint på den gamle Stasjonen på Lie.