02.12.21

Slik prøver vi å beregne og hele tiden redusere CO2-avtrykket på det vi spiser ved Mogreina bofellesskap!

Les mer om et av tiltakene vi jobber med for å redusere CO2-avtrykket ved Mogreina Bofellesskap. Vi har innført følgende: Redd verden eller spis dritt!

Vi velger så langt det lar seg gjøre mat med lavt eller middels avtrykk, som fisk, grønnsaker, svin eller kylling og kutt ned på lam og storfe. Vi velger gjerne kortreist mat rett fra bonden igjennom Dagens, men er klar over at mattypen har mer å si på klimaavtrykket enn transporten.

Vi vet også at den mest klimavennlige maten, er den vi spiser opp og jobber derfor hele tiden med å forhindre matsvinn igjennom å planlegge og beregne godt, og ikke minst være flinke på å lage noe godt av restene vi har. Derfor benytter vi Oda som hovedleverandør på mat slik at planlegging av innkjøp kan gjøres i ro, med kjøleskap og kokebøkene i nærheten. Igjennom å benytte Oda som leverandør på mat vil vi også kunne følge med på CO2-avtrykket til bedriften slik at vi kan gjøre gode valg.

Siden norske matvareprodusenter pr dags dato ikke oppgir utslippstall for sine varer, bruker Oda et gjennomsnittstall for hver matvaregruppe. Utslippstallene for hver matgruppe er basert på Cicero (Senter for klimaforskning), sine beregninger for utslipp fra matvarer som produseres og/eller selges i Norge. Disse inkluderer utslipp fra hele matverdikjeden fra jord til bord spesifikt for norsk produksjon og import, og inkluderer også karbonbinding.

Dersom du har yst til å vite mer om vårt arbeid rundt å redusere vårt CO2-avtrykk kan du gå inn på: http://www.dittspor.no/report?code=THF2bGtUcnhMbmt2akdHd1FWT3NONXpDYkRBRmlHekRlNG1KTGhoS0pnTFRvTTBSWHhQVno1T09RaWpPblNtSA==